Új parkolók a Járási Hivatal mellett, megújul a Vasmű út

|2019-06-27T19:40:06+01:002019 június 27.|Nincs hozzászólás
Új parkolóhelyeket építenek a felújított Járási Hivatal épülete mellett, a hamarosan átadásra kerülő parkolóknál tartott közös sajtótájékoztatót csütörtökön Cserna Gábor polgármester és Iván László, a körzet fideszes önkormányzati képviselője. A városvezető arról is beszámolt, hogy a következő hétfőn elkezdik a Vasmű út felújítását, amely egymilliárd forintos kormányzati támogatásból valósul meg. A négy sávot kettőre szűkítik és megkezdik a járdaszegélyek bontását is, hiszen itt is új parkolók lesznek és teljesen felújítják az úttest mellett a járdákat is.

Cserna Gábor az eseményen elmondta, hogy az új parkolóhelyekre nagy igény van a helyiek részéről, egyre több az autó a városban, családonként nem ritka a két, sőt a három kocsi sem. A város területe viszont nem nőtt az autók számának gyarapodásával, így a meglévő területeken kell kezelni ezt a problémát. Cserna Gábor kiemelte, hogy két éve óta dolgoznak a helyzet megoldásán, mostanra készültek el a tervek, lettek meg az engedélyek és kezdhették meg a kivitelezést a város több pontján is. A Járási Hivatal környékén, négy területen is bővítik a parkolók számát. A Táncsics utca 12-es szám előtt öt merőleges parkolóhelyet, a Járási Hivatal épülete mellett tizenegy szintén merőlegeset, a Szórád Márton út 30-38. előtt kilenc párhuzamos parkolót alakítanak ki. Ezek a munkák folyamatosak, lassan el is készülnek az új férőhelyek. Nyár végén a Szórád Márton út 14-19. előtt további tizennégy párhuzamos parkolót létesítenek. Ezek a beruházások nyolcvanmillió forintból valósulnak meg, a zöld környezetet védik, tizennégy fát ültetnek ezeknek a fejlesztéseknek a keretében és a környezetvédelem jegyében.

Iván László mérföldkőnek nevezte ezt a fejlesztést, hiszen a 2014-es választásokon azt ígérte a körzet lakóinak, hogy az egykori zöld SZTK-t felújítva visszaadják a városlakóknak az ahhoz szükséges infrastrukturális bővítményekkel együtt. Mint mondta ez a kormánynak, az önkormányzatnak hála meg is valósulhatott és az új parkolóhelyek átadására sem kell már sokat várni. Cserna Gábor ezen a sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a következő hétfőn elkezdik a Vasmű út felújítását, amely egymilliárd forintos kormányzati támogatásból valósul meg. A négy sávot kettőre szűkítik és megkezdik a járdaszegélyek bontását is, hiszen itt is új parkolók lesznek és teljesen felújítják az úttest mellett a járdákat is. Ezúton is kérte az itt élők türelmét és az arra közlekedők fokozott figyelmét.

Forrás, fotó: Dunaújváros Online

  •  
  •  
Szóljon hozzá Facebook profillal!

Szóljon hozzá email címmel!