Sztrájk van, Babám! Ja, nem…

|2019-03-17T09:49:19+02:002019 március 5.|2 hozzászólás
Tegnap fantasztikus sajtótájékoztatót tartott a Párbeszéd helyi fenegyereke, Szabó Zsolt a Hankook parkolója mellett. A PestiSrácok  pedig videót is készített arról, hogy a dunaújvárosi Párbeszédnek is beakadt a lemez a túlóránál, már akkor is azt kiabálnak, amikor nem is arról van szó. A portál azt írja, hogy Szabó Zsolt, a párt helyi képviselője szerint ráadásul mindenről Orbán Viktor tehet, még azokról is, amikhez semmi köze… A képviselő szerint személyesen Orbán Viktor tehet róla, hogy a Hankook eddig nem egyezett meg a dolgozókkal. Szabó Zsolt mintha úgy látná, hogy a dél-koreai óriáscég a túlóratörvény módosításától kapott vérszemet, pedig amúgy bizonyosan teljesítette volna a munkavállalók összes követelését.

A PestiSrácok.hu megkérdezte Szabó Zsoltot, hogy mi köze a túlóratörvénynek a jelenlegi helyzethez, hiszen a mostani vita nem érinti a túlórákat, a Hankook dolgozói béremelést szeretnének kiharcolni. A képviselő persze azt mondta, hogy igenis van összefüggés: Orbán Viktor a túlóratörvénnyel kiszolgáltatta a magyar dolgozókat a multiknak.

Itt érdemes felidézni, hogy a Hankook munkavállalói komoly fizetésemelést követelnek. A dolgozók bejelentették a 18 százalékos alapbérfejlesztési igényüket, javasolják a besorolási rendszer és az elkötelezettségi bónuszrendszer átalakítását. Jubileumi kifizetést, 13. havi bónuszt, és a megszakítás nélküli munkarendben dolgozók számára 5 százalékos pótlékot kívánnak elérni.

Szabó Zsoltot arról is kérdezték, nem gondolja, hogy csak feszültséget kelt sajtótájékoztatójával, amit másfél órával a bértárgyalás előtti időpontban hívott össze, amikor még semmit sem lehetett tudni az eredményekről. A politikus válaszában elmondta, hogy azért állt a kamerák elé, hogy felhívja a figyelmet, a dunaújvárosi dolgozókkal tisztességesen kell bánni. Elmondta, az újságokban arról lehetett olvasni, hogy a Hankook fenyegeti a munkavállalókat, és ezután kifejezte reményét, hogy a felek meg tudnak majd állapodni a másfél órával később kezdődő tárgyalásokon.

  •  
  •  
Szóljon hozzá Facebook profillal!

2 hozzászólás

  1. atoh2 2019-03-05 at 16:39 - Válasz

    országos találgatás indult el , hogy eddig hol dugdosták ezt a helyi “atomtudóst “?

    • Ady1 2019-03-07 at 11:49 - Válasz

      Sajnos, ez ma az “ellenzéki” szint….árad a sötétség!

Szóljon hozzá email címmel!