Szagot fogtak az elhunyt személyek keresésére kiképzett kutyák Dunaújvárosnál

|2019-06-07T22:01:07+02:002019 június 7.|Nincs hozzászólás
Elképzelhető, hogy a dunai hajóbaleset egyik áldozatát találták meg Dunaújvárosnál az elhunyt személyek felkutatására kiképzett kutyák. A Dunaújváros.com információi szerint három mentőcsónakkal végzik a keresést, mindegyikben a koreai különleges mentőcsapat is képviseli magát. 

Több mentőcsapat is érkezett Dunaújváros térségébe, hogy segítsék az áldozatok utáni kutatást: Szolnokról az Életjel Mentőcsoport, Miskolcról pedig a Spider Mentőcsoport (más néven Miskolci Speciális Felderítő és Mentőcsoport) csatlakozott a felderítéshez. A szolnokiak egy, a miskolciak három személykereső, elhunyt személyek felkutatására kiképzett, már több bevetésen is bizonyított kutyával érkeztek.

Szagot fogtak a kutyák, emberi maradvány van a vízben fotó: Dunaújváros.com

Szagot fogtak a kutyák, emberi maradvány van a vízben fotó: Dunaújváros.com

A kutyák szaglása nem ér véget a szárazföldön, hanem bizony az alacsony csónakból kihajolva is éreznek. A víz felszínén felgyülemlett hajszálak, zsírmolekulák, bélgázok összességét érzékelik a kutyák, ekkor küldik a jelzést gazdáiknak. Ha az egyik kutya jelez, egy másikkal is megnézetik a helyet, megerősítésként. A kutatás megállás nélkül, mindaddig végzik, míg meg nem találják valamennyi, a balesetben elhunyt áldozat holttestét – értesült a Dunaújváros.com.

Újvárosi Valóság/Dunaújváros.com

  •  
  •  
Szóljon hozzá Facebook profillal!

Szóljon hozzá email címmel!