Rockmaraton Dunaújvárosban

|2019-07-04T20:24:10+02:002019 július 4.|Nincs hozzászólás
Önkormányzati támogatással valósul meg a huszonkilencedik rockmaraton, melynek a dunaújvárosi Szalki-sziget ad otthont. A jövő héten kezdődő Rockmaraton helyszínén Cserna Gábor polgármester és Varga Zoltán, a fesztivál főszervezője sajtóbejárást tartott, ahol elárulták azt is, hogy idén is sztárfellépőkre és valódi kuriózumra is számíthatnak azok, akik ellátogatnak a rendezvényre. 

A bejáráson Cserna Gábor elmondta, hogy a huszonkilencedik Rockmaraton kezdődik jövő héten hétfőn és ebből az ötödik, melynek a dunaújvárosi Szalki-sziget ad otthont. A polgármester örömét fejezte ki, hogy a fesztivál kitart a város mellett és idén is itt rendezik meg a hatnapos rendezvényt. Mint mondta idén az önkormányzat hétmillió forinttal támogatta a fesztivált, és jövőre is várják vissza ezt a rendezvényt, melynek közönsége bebizonyította, hogy kulturáltan is lehet szórakozni – írta a Dunaújváros.com.

Varga Zoltán megköszönte a polgármesternek az önkormányzat támogatását és kiemelte, hogy azért jöttek a Szalki-szigetre már ötödik alakalommal, mert itt igazán jól érzik magukat. A helyszín tökéletesen alkalmas egy fesztivál megrendezésére és ezt a közönség visszajelzése is alátámasztja. Mint mondta, szándéknyilatkozatot írnak majd alá a városvezetéssel arról, hogy jövőre, a harmincadik Rockmaratont is a városban rendezzék meg. Kiemelte, hogy idén is figyelnek majd a hangosításra, hogy a városlakók nyugalmát ne zavarják. Egyeztetnek a horgászokkal, hogy ők is nyugodtan tudjanak hódolni szenvedélyüknek. Jó kapcsolatot ápolnak a rendvédelmi szervekkel, velük is mindenről egyeztetnek majd és minden kérésüket teljesíteni fogják. Betartják a szabályokat és erre kérik a fesztivál közönségét is. Idén, eddig kuriózumként a fesztivál életében három hivatalos esküvőt is tartanak majd a Maraton ideje alatt, anyakönyvvezető jelenlétében. Az off programok idén kibővülnek: felépítenek egy középkori falut a fesztivál területén és számos történelmi témájú előadással is készülnek a zenei programok mellett. Varga Zoltán örömét fejezte ki, hogy a fesztivál közönségének közel húsz százaléka már külföldről érkezik, mely mutatja az esemény térségben elfoglalt jó hírét és rangját is. Az előzetes várakozások szerint az idei fesztiválon lesz a legtöbb látogató, az sem kizárt, hogy a szombati nap telt házzal megy majd.

Az idei Rockmaratonra is jönnek külföldi húzónevek, úgy mint a Paradise Lost, a Rhapsody, a Napalm Death, a The Exploited, de a magyar metál és punk élvonala is képveselteti magát Rudán Joe-tól a Moby Dicken át az Akeláig – írja a Dunaújváros.com.

Újvárosi Valóság/Dunaújváros.com

  •  
  •  
Szóljon hozzá Facebook profillal!

Szóljon hozzá email címmel!