Pintér megoldotta az ökológiai katasztrófát: felhívta az RTL Klubot, lejáratta Dunaújvárost

|2019-08-22T12:31:20+02:002019 augusztus 22.|Nincs hozzászólás

Egy katasztrófa kronológiája avagy egy sztori, amiben jó sok gusztustalanság van

  1. Állítólagos ökológiai katasztrófa sújtja a várost, eközben Pintér Tamás, országgyűlési és önkormányzati képviselő többed magával, kisgatyában, a városi augusztálison múlatja az időt. Legalább látják az emberek. Mi már ennek is tudunk örülni.
  2. Cserna Gábor polgármester azonban inkább a szolgáltató céget hívja, akiktől szóbeli tájékoztatást kér arról, hogy mi is történt valójában, mi a helyzet a víz minőségével, mert a horgászok azt mondják, hogy a szennyvíz-kivezetésnél roppant gusztustalannak tűnik. Nyalka László,  az üzemeltető cég műszaki igazgatója elmondja, hogy nem ömlik tisztítatlanul a szenny, csak sajnos még nincs kész a sodorvonali bevezetés, s  a biológiai tisztítással együtt járó felhabzás is időnként előfordul. Ez bizony ronda és büdös is, de néhány órán belül megszűnik.
  3. Pintér Tamás jobbikos országgyűlési képviselő is hallja a hírt a barátaitól és egészen egyedi megoldással rukkol elő: hívja az RTL-t, hogy jól pofán csapjon majd mindenkit, leginkább persze Cserna lejáratása lenne ezzel is a cél, nem pedig az, hogy megoldódjon a probléma. Tényleg szívén viseli a város sorsát, nem vitás. Ha azt kérdezik,hogy miért nem intézkedik, ha bajban van a város, hiszen ő az országgyűlési képviselő? A válasz egyszerű: miért tenné? Ahogyan eddig, ezután sem teszi. Miért is várnánk mást tőle?
  4. Megjelenik az RTL Klub, nagyon elkedvetlenednek, leutaztak ide egy jó kis balhéért, ezt ígérték nekik a fiúk,  de sajnos már nem találnak úszó szörnyűségeket a vízen. Sebaj, lejátsszák a horgász által készített felvételeket, ha már kijött a balhéra ide „mucsajra” Pestről az egész stáb.
  5. Ráadásul az is pech, hogy a felhívott hatóságok vagy nem értesültek a világvégéről vagy ők sem találtak semmit. Mindenesetre a liberális gittegylet zászlóshajói átveszik a Dunaújvárost lejárató álhírt: megjelenik a hvg-ben, a Szeretlek Magyarországon, a Nők Lapjában, sőt a Blikkben is. 
  6. Pintér Tamás jobbikos országgyűlési képviselő eközben még mindig nem intézkedik, nem kér jelentést, nem szól a hatóságoknak, nem próbál meg végére járni a dolgoknak. Pintér Tamás, a mi celebünk, csak a bulvárnak telefonál.  Nem, nem érdekli egy pillanatra sem, hogy az általa képviselt és hőn szeretett városát a mocskok mocskaként mutatja be: szó szerint egy szar helynek.  Nem érdekli, hogy azok, akik itt élnek, hogyan járatódnak le, az ingatlanok értéke hogyan zuhanhat majd a kampányban a sok-sok rossz hír miatt. Ki akarna egy olyan városban élni, ahol minden ennyire szar szó szerint és bármikor bekövetkezett a világvége?
  7. Közben Cserna Gábor polgármester, ugyan meggyőződött, hogy nincs veszélyben a város, ennek ellenére a sürgős és azonnali vizsgálatot kezdeményezett. Írásban szólította fel a szolgáltató céget, hogy haladéktalanul számoljon be a szennyvíztisztítás megfelelőségéről, valamint a hatóságokat is felkérte ennek érdekében.
  8. Eközben Pintér Tamás valószínűleg azon töri a fejét, hogyan lehet lejáratni, rossz hírben feltüntetni, ellehetetleníteni azt a várost, aminek ő az országgyűlési képviselője, amit vezetni szándékozik. Igazán lokálpatrióta megoldás, nem vitás…
  •  
  •  
Szóljon hozzá Facebook profillal!

Szóljon hozzá email címmel!