Pintér kiakadt azon a javaslaton, hogy a képviselők ajánlják fel a javadalmazásuk felét a nyugdíjasok támogatására

|2020-01-25T09:32:25+01:002020 január 25.|1 hozzászólás
Kemény idegrendszer kell ahhoz, hogy végignézze a közgyűlésen készült felvételt a gyanútlan dunaújvárosi polgár, pláne, amikor rájön, hogy kikre bízták öt évig a város vezetését. A szerdai közgyűlés egyik kiemelkedő alakítása ismételten a polgármesternek köszönhető, aki visszamenőleg elvenné az előző városvezetés javadalmazását. Pintér azon akadt ki, hogy az egyik fideszes képviselő arra tett javaslatot, hogy amíg nem rendeződik a város anyagi helyzete – amire hivatkozva nem fizetik ki a nyugdíjasok támogatását – , addig a képviselők ajánlják fel a díjazásuk felét erre a célra. 

Pintér Tamás jól láthatóan továbbra is rendszeresen eljut fodrászhoz, manikűröshöz és a jobbikosoknál már bevált szemöldökformázót sem kell nélkülöznie (Vona szemöldökcsipesze után szabadon), de talán mégsem ártana egy gyorstalpaló városvezetésből és indulatkezelésből, és akkor tényleg halkan javasolnánk egy beszédtechnika tanárt is, mert ez így tényleg problémás. De térjünk vissza a közgyűléshez. A 19. percben a polgármester szó szerint kegyként adta meg a szót Szepesi képviselőnek, aki arról beszélt, hogy a DSZSZ-ben a városnak 400 millió forintja van és nagyon örül annak, hogy külön koordinátor felügyeli a felszámolást. Némiképp ironikusan azt is megjegyezte, hogy az általa említett egyik személyt ki ne rúgják, amiért az előző városvezetés munkájában is segített. Majd arra kérte a polgármestert, hogy részletes beszámolót is adjanak arról, hogyan áll a felszámolás, mert eddig ezt sem sikerült prezentálniuk. A képviselő arról beszélt, hogy a közgyűlési anyagból kimaradt, hogy megkapták azt a 773 milliót, amit az állam biztosít, ehhez jön az OTP által folyósított egy milliárd, de a Mátyás király álruhás fantomjaként megjelenő Gyurcsány látogatásáról is érdekelnék részletek.  Arról is beszélt, hogy

Nem kellene azt mondani, hogy a fideszesek kiürítették a kasszát. Amikor átvették a várost, 2,4 milliárd volt a költségvetési számlán és 500 millió a kötvényszámlán, majd ehhez 500 millió adófeltöltést is kaptak, így 3, 3 milliárdból gazdálkodnak.  A korrekt számokat ismerje el, ha már aláírta. 

-kérte Szepesi, hozzátéve, hogy szeretnének látni versenytárgyalási jegyzőkönyveket azzal kapcsolatban, hogy kik és miért, mire kaptak megbízást. A kézilabda szakosztállyal kapcsolatban hozzátette, hogy a 300 milliós tagi kölcsönt amennyiben támogatássá alakítják át, akkor megmenthető a csapat és nem megengedhető, hogy megszűnjön. Emlékeztetett arra is, hogy “volt már olyan a történelemben”, hogy eladták nyomott áron a szakosztályt, majd a város jó pénzen visszavásárolta azt. A nyugdíjasokkal kapcsolatban pedig úgy fogalmazott:

minden képviselő fele díjazásért dolgozzon és ha a város pénzügyi helyzete úgy hozza, akkor azt majd alkalomadtán visszakapnák a képviselők, de addig támogassák a nyugdíjasokat.

Pintér ezen jól láthatóan felháborodott, majd közölte, hogy

visszamenőlegesen is el kellene az előző városvezetés pénzét. 

A polgármester szerint nem méltó a képviselőhöz, hogy ilyen jellegű javaslatot tegyen. Mindezt a közvetítésen a 33.perctől láthatják.

A nyugdíjasok nevében is köszönjük, hogy így támogatta a javaslatot a polgármester úr!

A jobbikos hozzáállás az időskorúakhoz talán mégsem véletlen. Emlékezetes, hogy a Hír TV híradójában bemutatták azt a hangfelvételt, amelyen a párt vezető politikusai egymást túllicitálva becsmérelték a nyugdíjasokat.

Mi ezeket úgy hívtuk a szakmában, hogy far-hát kommandó, ezek nagyrészt nyugdíjasok, otthon ülnek, és várják azt, hogy jöjjön valami. Bedobod nekik a tartalmat, megírod, hogy »Jaj a rohadék, már megint mit mondott! Mondjátok meg ti is jól!« és akkor odamennek, és ráírogatnak. A troll az viszonylag kevés, ezek tényleg élő hülye nyugdíjasok, akik ott ülnek, és egész nap ezt várják, hogy mikor tud…”

De azt is érdemes visszaidézni, ahogyan a párt akkori elnöke, Vona Gábor beszélt közel hárommillió nyugdíjasról, akiktől azóta sem kért bocsánatot az országos közfelháborodás és a Fidesz többszöri felszólítása ellenére sem. Akkor Dömötör Csaba államtitkár úgy fogalmazott: Vona Gábor egy olyan korosztályt sérteget, amely évtizedekig hátán vitte az országot. „Semmilyen politikai véleménykülönbség nem adhat alapot a Jobbik botrányos álláspontjára

  •  
  •  
Szóljon hozzá Facebook profillal!

egy hozzászólás van

  1. csikai Valéria 2020-01-25 at 09:29 - Válasz

    Pintér mindég az az ember volt aki jobban szerette nyalni a fideszt mint azokat az embereket akik arra a pocra ültették. Sajnálhatja a dunaujváros pont őt tudták meg választani mert abszurd nem érdemli meg Ő neki is megtetszett az amit orbán tesz LOP CSAL HAZUDIK A másik az egész társaság az ülésen három negyede fideszes akiket a mult emberei huztak ki a sz …..bol Gombos aki négy gyerek apukája révén választották Igaz István vagy elfelejtetted Dunaujvárosiak ezektől se várjatok sok jot mert ez a társaság Fidesz 2 társasága.

Szóljon hozzá email címmel!