Pintér első hónapját értékelte Cserna Gábor

|2019-11-18T13:19:09+02:002019 november 18.|Nincs hozzászólás
Az új városvezetéssel szembeni kontroll fontosságáról és a Fidesz frakció tevékenységéről beszélt múlt héten tartott sajtótájékoztatóján Cserna Gábor. Emellett a választások eredményét is értékelte külön kiemelve, hogy a rendszerváltás óta a legtöbb szavazatot kapta a Fidesz, amit csak elvtelen összefogással tudott felülmúlni az ellenzék.

Rombolás, kirúgások, megszűnő munkahelyek százai, milliók a haveroknak

Ezekkel a címszavakkal tartott sajtótájékoztatót Cserna Gábor, Dunaújváros leköszönő polgármestere. Az eseményen Pintér Tamás eddigi tevékenysége mellett értékelte a választások eredményét is, melynek kapcsán elmondta, közel nyolcezer választó, a résztvevők több mint 40 százaléka szavazott a Fideszre, ami történelmi csúcsnak számít. Kiemelte, csak az ellenzék elvektől független összefogása tudta elhódítani a város irányítását tőlük.

Pintér Tamás első hónapjáról szólva az ex-polgármester elmondta, mióta az összefogás átvette a városháza irányítását, azóta képtelenek városvezetőkként tevékenykedni. Valamilyen tévképzetnek köszönhetően továbbra is azt hiszik, hogy ellenzékben politizálnak

pedig nekik a várossal kellene foglalkozni, az ellenzéki szerepet majd a Fidesz betölti a közgyűlésben, a piacon, az utcai beszélgetésekben és a sajtóban.

-fogalmazott.

Hozzátette, ennek köszönhetően az önkormányzat gyakorlatilag lebénult,

a város üzemeltetése gyakorlatilag leállt, s mindenért csak a visszafele mutogatás zajlik.

Pintérék vádaskodására reagálva Cserna elmondta, nem a Fidesz hibája, hogy az önkormányzat cselekvőképtelen, ők kétmilliárd forint aktív tőkeállománnyal adták át a várost.

Sokkal inkább felelős lehet a pénzhiányért Pintérék egyetlen sikeres intézkedése, melynek során a saját pénzüket rendezték. Az új vezetésben, akinek nem jutott több mint 700 ezer forintért alpolgármesteri szék, azoknak tanácsnoki vagy 2-3 bizottság elnöki széket adtak, így csak fel tudták tornázni 400 ezer forint fölé mindegyikük jövedelmét.

A Fidesz szerepéről a városvezetésben úgy vélekedett, hogy a rájuk szavazók táborának érdekeit kell kiszolgálniuk ellenzékből, de kemény következetességgel. Hozzátette, a harc állásáról rendszeresen tájékoztatni fogják a közvéleményt.

Forrás: infodunaujvaros.hu; Fotó:DUOL

  •  
  •  
Szóljon hozzá Facebook profillal!

Szóljon hozzá email címmel!