Látszólag a Dunaferr dolgozóiért aggódik, a valóságban a Vasmű menedzsmentjének érdekeit szolgálja Pintér Tamás

|2019-10-11T21:52:45+01:002019 október 11.|Nincs hozzászólás
A Dunaferr dolgozóiért aggódik álságosan, miközben a Vasmű elkótyavetyélőinek kegyeit keresi a dunaújvárosi polgármesterségre pályázó Pintér Tamás, aki pártja, a Jobbik bevett kommunikációjának megfelelően ellenfeleire keni a saját bűneit. A honatyát hivatalos, országgyűlési e-mail-címén kérdeztük meg, hogy mit tett eddig a Vasmű környezetszennyezésének csökkentése érdekében; válaszát cikkünk végén közöljük. Pintér most annak a Gyurcsánynak a kottáját fújja, akinek a közéletből eltakarításáért pártja egykor létrejött. Gyurcsány Ferenc puccsal jutott hatalomra egykor, majd elvtársai puccsal távolították el a kormányfői pozícióból, ami őt öriharira sarkallta a baloldallal szemben. Ezért verte/veri szét a magyarországi baloldalt, azt a baloldalt, amelybe a Ballik Jobbik most oly kéjesen igyekszik integrálódni. Épeszű embernek nem lehet kétsége afelől, hogy Gyurcsány Ferenc bosszút fog állni azért, amiért a győri jobbikosok feladták az ottani moslékkoalíciót; ez a bosszú érintené Pintér Tamást is, ha valamilyen szerencsétlen csillagkonstellációnak köszönhetően ő lenne Dunaújváros következő polgármestere. És hogy kik innák meg ennek a levét? Természetesen a dunaújvárosiak.

Bár látszólag a Dunaferr dolgozóiért aggódik, a valóságban a Vasmű menedzsmentjének érdekeit szolgálja Pintér Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője. A PestiSrácok.hu emailben kérte a honatyát, hogy számoljon be azokról az általa kezdeményezett intézkedésekről, amelyekkel a dunaújvárosiakat, illetve a környékbelieket érintő légszennyezettség csökkentése érdekében kezdeményezett. Pintér Tamás ugyan elkövetett néhány erőtlen hozzászólást a témában az Országgyűlésben, ám szavait nem követték tettek; mondandóját akkor is inkább arra igyekezett kihegyezni, hogy a légszennyezettségről – szerinte – a jelenlegi fideszes városvezetés tehet. A regnáló polgármester, Cserna Gábor kihívója azt a tényt ugyanakkor gondosan igyekezett titokban tartani, hogy épp ő kötött választási szövetséget azokkal az egykori baloldali politikusokkal, aki volt döntéshozókként – Dunaújváros érdekeivel ellentétesen – szavazataikkal hozzájárultak ahhoz, hogy a Gyurcsány, majd a Bajnai-kormányok üveggyöngyökért elkótyavetyélhessék a Vasműt. Azok az emberek teremtettek olyan helyzetet, amely előidézhette azt, hogy a Dunaferrt megvásároló konzorciumnak szinte semmilyen kötelezettsége nem keletkezett a privatizáció utáni időkben a környezetvédelmi beruházásokra. Ez eredményezte azt, hogy a nem kellően szigorú jogszabályok miatt a cég vezetésének ma sem az áll érdekében, hogy csökkentse az üzemből kikerülő káros anyagok mennyiségét, mert egyszerűbb és olcsóbb kifizetni a rendszeresen kiszabott környezetvédelmi bírságokat.

GYURCSÁNY BOSSZÚT FOG ÁLLNI A JOBBIKON

A Vasmű elherdálását segítő egykori döntéshozók, Szántó Péter és Tóth Kálmán képviselőjelöltekként igyekeznek most visszakapaszkodni a hatalomba, természetesen hiperszuperfüggetlenként; a hiperszuperfüggetlen masírozáshoz – ahogy Magyarországon jelenleg mindenütt – Gyurcsány Ferenc adja a ritmust. Így van ez Dunaújvárosban, ahol a kótyavetye jogi előkészítője, Tóth István volt jegyző a Rajta Újváros nevű ellenzéki alakulat ikonja, aki mindjárt a szabadcsapat júniusi megalakulásakor hitet tett Gyurcsány Ferenc karmestersége mellett. Ezeknek az embereknek a büszkén vállalt szövetségese most Pintér Tamás, akinek a pártja egykor azért jött létre, hogy Gyurcsányt és a bandáját végleg eltakarítsák a közéletből, jelenleg pedig ott dorombol a bukott miniszterelnök ölében. Gyurcsány Ferenc puccsal jutott hatalomra egykor, majd elvtársai puccsal távolították el a kormányfői pozícióból, ami őt öriharira sarkallta a baloldallal szemben. Ezért verte/veri szét a magyarországi baloldalt, azt a baloldalt, amelybe a Ballik Jobbik most oly kéjesen igyekszik integrálódni. Ezt a minden hitelét elveszített, minden hitét, elvét feladó Jobbikot képviseli Pintér Tamás, hogy Gyurcsány kedvében járjon. Épeszű embernek nem lehet kétsége afelől, hogy Gyurcsány Ferenc bosszút fog állni azért, amiért a győri jobbikosok feladták az ottani moslékkoalíciót; ez a bosszú érintené Pintér Tamást is, ha valamilyen szerencsétlen csillagkonstellációnak köszönhetően ő lenne Dunaújváros következő polgármestere. És hogy kik innák meg ennek a levét? Természetesen a dunaújvárosiak.

PINTÉR TAMÁS NEM KÜLDETÉST TELJESÍT, HANEM GYURCSÁNYNAK AKARJA MEGSZEREZNI DUNAÚJVÁROST

Pintér Tamás a bértárgyalások lázában elkövetett hangoskodáson kívül semmit nem tett sem a Vasmű dolgozóiért, sem a dunaújvárosiakért, sem a választókörzetében élőkért; ha lett volna ilyen szándéka, akkor ellátogat hozzájuk, megkérdezi őket, de nyilván kényelmesebb, ha inkább valóságshow-szereplőkkel kényezteti magát Budapesten. Innentől talán érthető, hogy a honatya miért az RTL Klubot, nem pedig az illetékes hatóságokat riadóztatja, amikor habzik a Duna. Ha Pintér Tamásnak fontos lenne a választópolgárok egészsége, akkor tehetett volna annál többet is, hogy a fideszes politikusokra fogja a kialakult helyzetet, miközben a kialakult helyzet előidézőihez dörgölőzik. Ha Pintér Tamás adna legalább a látszatra, akkor nem olyan ember vezetné az önkormányzati kampányát, aki konkrétan anyagi függőségi viszonyban van a Dunaferr vezetésével, vagyis onnan fizetik. Ha esetleg ismerős a képlet, az azért lehet, mert Pintér blogját egy másik nagy cég, a Hankook pénzelte, amíg egy bizonyos PestiSrácok.hu fel nem hívta erre a menedzsment figyelmét. Komolyan veszi-e innentől bárki, hogy a Dunaferr közvetett támogatását élvező Pintér Tamás jó levegőt, tiszta vizet és persze tündöklő fényt hoz majd Dunaújvárosba? Pintér Tamás azért kell Gyurcsánynak, hogy megkaparinthasson egy megyei jogú várost; utána biztosan megpuccsolná polgármesterét, és a sajátját ültetné a helyébe. Dunaújváros ennél többet érdemel.

Forrás: PestiSrácok.hu

  •  
  •  
Szóljon hozzá Facebook profillal!

Szóljon hozzá email címmel!