Kapaszkodjanak meg: Mr. Handabanda látnoki képességekkel is bír

|2019-04-01T21:25:06+02:002019 április 1.|Nincs hozzászólás
Azért annak mégiscsak van némi diszkrét bája, hogy a jobbikos országgyűlési képviselőnk a szokásos havi értékelésében – amelyet a személyes blogján, elnézést, a “város egyetlen független” hírportálján olvashatnak – ismét azt fejtegeti, hogyan is mentette meg a munkavállalókat és hozta tető alá a megállapodást az őket kizsákmányoló Hankookkal. Azzal a gyárral, ami egyébként az ominózus írásnak helyet biztosító castellum.do-t is hirdetési felületként kezeli.

Pintér Tamásunk ismét elbűvölt bennünket írásával, melyben a szuperhős szereptől elrugaszkodva némi barokkos túlzással ugyan, de látnoki képességeit is megcsillogtatta, a képviselő úr ugyanis már tudja, mi fog történni a városvezetés által felvett hitellel: kampányra fogják költeni! És adósságba sodornak mindenkit! Ezt a jobbikos berkekben valószínűleg bevett módszerként szokás alkalmazni, és itt csak egy laza gondolat erejéig emlékeztetnénk a kedves olvasót az Állami Számvevőszék által nyilvánosságra hozott pénzeltüntetési manőverre, amit a Jobbiknak sikerült felmutatnia és amiért tetemes összegre bírságolták a pártot. De azt sem feledhetjük, milyen szépen próbáltak Simicskával a hátuk mögött plakátokkal elárasztani az országot, ami a tiltott pártfinanszírozás gyanúját is felvetette. Azóta sem tudjuk, ki és hogyan, mit, mennyiért adott ki, vett meg és/vagy hirdetett, a hazugságkatyvaszba még maguk a párt vezetői is belekeveredtek, majd mentek a süllyesztőbe. Szó szerint. Vona Gábor a csúfos választási vereség óta vloggerként feltűnősködik és utazgat szeretett iszlámjaihoz, a Jobbik egykori pártvezetése pedig finoman szólva is kilépett a csicskapárttá avanzsálódott cukitömörülésből és hagyták el a süllyedő hajót, ami azóta Sneider Roy-jal az élen közel egymilliárdos adóssággal a felbomlás szélére került. Szóval azért P. Tamásnak van honnét merítenie a vízióit, amivel a havi beszámolójában sokkolja az olvasókat, mert hát Ő tudja, hogy mi lesz. És punktum.

Közben az is kiderült, hogy a túlóratörvényt Pintér mindenképpen el fogja töröltetni, mert az kizsákmányoló. Itt azért nem árt tudni, hogy az általa rabszolgatörvényként emlegetett szabályozás arról szól, hogy önkéntes túlmunkát vállalhatnak a dolgozók, tehát a munkaadó és a munkavállaló egyéni megállapodásához kötik az évi 250 órán felüli, további, az eddigi 50 helyett 150 órára növelt további túlórázás lehetőségét. A kormány és a kamara szerint életszerű a módosítás, mert eddig az sem tudott több munkát vállalni, aki akart. A Pintér által favorizált szakszervezetek tiltakozásaiban az ellenzék politikai céljait is kiszolgálták, felhasználva a munkavállalót. Ne legyenek hiú ábrándjaink: Pintéréket nem a munkavállalók sorsa érdekli, hanem saját politikai tőkéjük kovácsolása, hiszen ha valóban az emberek problémáival foglalkoznának, érdemi munkát is végeznének, nem csupán a szájuk járna. 

Pintér beszámolóját olvasva azért azon elgondolkodtunk, hogy vajon véletlenül maradtak ki a tényleges munkáról, az eredményekről szóló leíró részek vagy tényleg nem csinált semmit azonkívül, hogy parolázott az Alfahíren arról, mennyire fél a helyi Fidesz tőle…Tőle, akinek annyi lobbiereje sincs, hogy egyetlen dolgot megvalósítson a helyieknek szánt ígéreteiből, amivel egyébként tényleg tele a padlás.

  •  
  •  
Szóljon hozzá Facebook profillal!

Szóljon hozzá email címmel!