Gyurcsány hűbéreseként nehéz idők várnak Pintér Tamásra

|2019-10-15T20:33:59+02:002019 október 15.|Nincs hozzászólás
Meginterjúvolta magát vasárnapi győzelme után az új dunaújvárosi polgármester, Pintér Tamás a nagyívű beszélgetésben elmondta, halovány fogalma sincs, hogy mihez kezdjen városvezetőként, az interjúban ugyanis egyetlen, azaz egyetlen konkrétumot sem említett elképzelései közül, inkább sunyi kampányának unalomig ismételgetett elemeit – neveket, ügyeket, történeteket még csak körül sem írva emlegetett korrupció, átláthatóság – hozta fel. Az átláthatóságra garancia lehet a Hankook által suttyomban pénzelt Pintér, és hű harcostársa, a bajbajutott embereket meglopó, a bíróság által jogerősen is elmarasztalt Barta Endre, valamint azok, a most a hatalomba visszaszivárgó bolsevikok, akik annak idején üveggolyókért dobra verték a Dunaferrt. Gyurcsány Ferenc immár esküdt szövetségeseként Pintér Tamás nem lehet nyugodt, mert ne legyenek kétségeink, Gyurcsány nem azt a szerepet szánta Pintérnek, hogy ő legyen Dunaújváros polgármestere a következő öt évben, az ellenzéki összefogás kiagyalójának kellett egy megyei jogú város. Az első adandó alkalommal úgy fogja eltakarítani Pintér Tamást a város éléről, mint bármelyik hibázó rohamnyugdíjasát. Ugyanezt fogja tenni Karácsony Gergellyel is Budapesten, a most győzelmi mámorukban örvendezők meg majd néznek boci szemekkel, hogy hát nem erre szavaztak, pedig de: erre igyekeztek rávilágítani a győri koalíciót elhagyó jobbikosok – igen, Pintér Tamás párttársairól van szó – akik moslékkoalíciónak nevezték a szövetséget. Csodálni valóan tömör definíció ez. Gyurcsány pedig bosszút áll, mert mindig bosszút áll. Akik ezt nem ismerik fel, azokon nem lehet segíteni.

Elképesztő taktikai érzékről tett tanúbizonyságot Dunaújváros újonnan megválasztott vezetője, Pintér Tamás, amikor első polgármesteri interjúját a saját blogjának, a Castellum.do-nak adta. Bravúros húzás, lássuk be, egyúttal előrevetítheti azt a költséghatékonyságot, amely az említett blogot is jellemzi, hisz ott nem kell két ember egy beszélgetéshez, mivel a riporter és az interjúalany is ugyanaz. A nagyívű beszélgetésből egyelőre azt a következtetést lehet levonni, hogy Pintér Tamásnak halovány fogalma sincs, hogy mihez kezdjen városvezetőként, az interjúban ugyanis egyetlen, azaz egyetlen konkrétumot sem említett elképzelései közül, inkább sunyi kampányának unalomig ismételgetett elemeit – neveket, ügyeket, történeteket még csak körül sem írva emlegetett korrupció, átláthatóság – hozta fel. Az átláthatóság témája azért – lássuk be – a Jobbik esetében finoman szólva is megmosolyogtató. Igen, az a Jobbik, amely hosszú évek óta képtelen egy olyan pénzügyi jelentés elkészítésére, amelyik legalább formailag megfelel egy költségvetési beszámoló feltételeinek. És ennek a Jobbiknak a prominense Pintér Tamás, akinek vasárnap ugyancsak pajzsra emelt harcostársa, Barta Endre a milliók és a milliárdok nagyságrendje közötti különbséggel sincs tisztában, igaz ez nem akadályozta meg abban, hogy szakmányban fosszon ki gyanútlan embereket hitelközvetítőként, amiért aztán a bíróság tiltotta el jogerősen attól, hogy gazdasági társaság vezető tisztségviselője lehessen. A Hankook által suttyomban pénzelt Pintérrel és a csaló, szélhámos Bartával tehát a költségvetés átláthatósága máris kipipálva.

A Rajta Újváros nevű ellenzéki összefogás valóban, a várakozásokon felül mindent vitt, tíz képviselőjelöltjének mindegyike bejutott a közgyűlésbe, Pintér az interjúban annak tulajdonította a sikert, hogy pozitív kampányt folytattak, nem olyat, mint a Fidesz, amely szerinte háborús uszításba kezdett a siker érdekében. Csak a pontosság kedvéért ne feledjük azt el, hogy a suttyó háborús uszítás, a pofátlan hazudozás, elvtelen karaktergyilkosság épp Pintér Tamás kampánycsapatának bevett eszköze volt. Nem különlegesség ez egy olyan embertől, aki néhány éve még öblöseket zsidózott Dunaújvárosban, mostanára pedig már kilóra megvette őt Gyurcsány Ferenc. A leköszönő polgármester, Cserna Gábor eredménykommunikációt folytatott kampányában, azokra a pozitívumokra igyekezett felhívni a figyelmet, amelyeket a regnálása alatt ért el a város. Eredmények, pártidentitás ide, vagy oda, rossz hír, hogy Pintérnek nem lesznek ilyenek, akkor sem ha kihúzza öt évig. Mert ne legyenek kétségeink, Gyurcsány nem azt a szerepet szánta Pintérnek, hogy ő legyen Dunaújváros polgármestere a következő öt évben, az ellenzéki összefogás kiagyalójának kellett egy megyei jogú város. Az első adandó alkalommal úgy fogja eltakarítani Pintér Tamást a város éléről, mint bármelyik hibázó rohamnyugdíjasát. Ugyanezt fogja tenni Karácsony Gergellyel is Budapesten, a most győzelmi mámorukban örvendezők meg majd néznek boci szemekkel, hogy hát nem erre szavaztak, pedig de: erre igyekeztek rávilágítani a győri koalíciót elhagyó jobbikosok – igen, Pintér Tamás párttársairól van szó – akik moslékkoalíciónak nevezték a szövetséget. Csodálni valóan tömör definíció ez. Gyurcsány pedig bosszút áll, mert mindig bosszút áll. Akik ezt nem ismerik fel, azokon nem lehet segíteni.

Pintér Tamás az interjúban beszélt arról is, hogy az önkormányzatnál senkinek nem lehet félnivalója, mert aki jól dolgozik, az maradhat, lesz munkája. Az új polgármester nyelvezetét dekódolva ez azt jelenti, hogy meneküljön, ki merre lát, hisz már a kampányában is megüzente, hogy az általa Cserna embereinek tartott kollaboránsoknak nem lesz kegyelem. Pintér szerint szövetségük csillagos ötösre vizsgázott, bivalyerős, így kitart a következő öt évben. Eltekintve attól, hogy ő maga sem fogja kihúzni öt évig, azért vizsgáljuk csak meg ezt a szövetséget, amelynek révén olyan alakok is visszakerültek a hatalomba, mint a Dunaferr elkótyavetyélését elősegítő Tóth Kálmán, vagy Szántó Péter képviselők. Nehéz elképzelni, hogy a Vasmű privatizációjakor ezek a vélhetőleg alaposan korrumpált emberek gyöngyöző munkakapcsolatot alakítanak majd ki a pénzre, hatalomra éhes jobbikosokkal, és akkor még nem is említettük a világnézeti különbségeket, bár igaz, a Jobbik esetében ilyesmit keresgélni felesleges. A bolsevik visszarendeződésre garancia az, hogy a Dunaferr elkótyavetyélését előkészítő volt jegyző, Tóth István a Rajta Újváros egyik ikonja, Pintér egyik mentora, nem véletlenül lapogatták olyan kéjesen egymást a győzelem estéjén.

Az új polgármester arról is beszélt, hogy a diadal után több nagyon fontos emberrel beszélt már, például a Jobbik szétesése miatt Egerbe menekülő Mirkóczki Ádámmal, vagy a Budapestet behúzó Karácsony Gergellyel. Utóbbi hívást valószínűleg a KariGeri kezdeményezhette, és segítséget kérhetett, mert ugyan már a második hivatali napját tölti, de mégsem találja meg a Városházát. Pintér Tamás azt is igyekezett tagadni, hogy regnálása alatt migránsokat akarna betelepíteni Dunaújvárosba, ennek bizonyítéka lehet, hogy győzelme után felhívta Botka Lászlót, akiről köztudott, hogy ő viszont szeretné, ha illegális bevándorlók érkeznének Szegedre. A betelepítés konzekvens elutasításához segítség lehet Pintér számára az is, hogy az őt politikai értelemben (még) életben tartó Gyurcsány Ferenc egyértelműen támogatja, hogy Magyarországra migránsok érkezzenek, az meg azért nem tűnik túl életszerűnek, hogy egy vidéki polgármester csak úgy szembemenjen a moslékkoalíció kiagyalójával, aki épp a polgárháborús állapotok kialakításával akar visszatérni a hatalomba.

Forrás, fotó: Castellum.do

  •  
  •  
Szóljon hozzá Facebook profillal!

Szóljon hozzá email címmel!