Felújítják az orvosi rendelőket

|2019-07-12T21:40:35+01:002019 július 12.|Nincs hozzászólás
Újabb orvosi rendelőket újítanak fel, ezúttal a Római városrészben. Az érintett praxisok már az új, ideiglenes helyen fogadják a betegeket. Az önkormányzat megrendelésére megújul az Alkotás utcában működő háziorvosi rendelő, a szakemberek jelenleg is dolgoznak, hamarosan pedig végeznek is vele, körülbelül július vége felé. Ezt követően felújítják a Váci Mihály utcában található orvosi rendelőket is. A soron következő munkálat összesen hat háziorvosi praxist, két gyermek és négy felnőtt háziorvosi körzetet érint. Bár itt még nem kezdődött meg a tényleges kivitelezés, komoly előkészületi munka kellett hozzá, és ettől a héttől már az új helyszíneken fogadják a betegeket.

Lassingleitner Fruzsina, a 4-es számú választókörzet önkormányzati képviselője a felújításokról szóló tájékoztatón elmondta, többször szemlézték, egyeztették azt, hogy a lehető legközelebb, a legkevesebb problémával, a rendelői előírásoknak, jogszabályoknak megfelelve, ideiglenes helyet találjanak a praxisoknak. Egy ilyen bejárás volt szerdán reggel is, amelyen részt vett László Borbála, a hivatal humán szolgáltatási osztályának vezetője is – írta a Dunaújváros Online. Mint mondta, a kiköltözéssel nem lehetett az utolsó pillanatig várni, hiszen a rendeléseket folyamatosan kell működtetni. Rengeteg feltételnek kell megfelelni, még az ideiglenes helyen is, az előírások ott is érvényesek. Figyelembe vették még azt is, hogy a nyárra való tekintettel az orvosok és az asszisztensek is szabadságra készülnek, ezért szervezték már meg az átköltözést.

A négy felnőtt háziorvosi praxis – Janus Ágota, Bartos Krisztina, Majorosi Emese és  Barna Erzsébet körzete – a Rudas középiskola védőnői szobájában működik a felújítás idején. Ezekhez a kollégium bejárata felől lehet bejutni, a mozgáskorlátozottak pedig az iskolával egyeztetve a főbejárat felől közelíthetik meg. A két gyermekorvosi praxis – Csáki Ildikó és Pálfi Judit körzete – a Római körút 36/b. szám alatt lévő, jelenleg közösségi pontként, korábban APEH-irodaként működő helyiségben kapott helyet.

Lassingleitner Fruzsina hangsúlyozta, az érintett lakók tájékoztatása érdekében az új helyszínek leírását, a praxisok rendelési idejét, az orvos telefonos elérhetőségét kifüggesztették a régi és az ideiglenes rendelők bejáratához, valamint megtalálható az önkormányzat honlapján is. Ezek akkor módosulhatnak, ha szabadságra megy valamelyik orvos, de az aktuális helyettesítéseket is ki fogják írni. A Béke városrészben az Alkotás utcai rendelő felújítása után, vagy akár már ezzel párhuzamosan fogják hamarosan elkezdeni a Váci utcai rendelők munkálatait is, ezekkel másfél hónap alatt kell végeznie a kivitelezőnek. Később még egy rendelőt is felújítanak a Derkovits utcában, várhatóan szeptemberi kezdéssel. Az ott működő négy gyermek és egy felnőtt háziorvosi praxist a Bánki iskola egykori épületébe helyezik majd át ideiglenesen, és a Dlustus Mária fogászati körzete beköltözik a munkálatok idejére a fehér SZTK-ba, ahol Vajda Gabriellával fog váltott műszakban dolgozni a doktornő.

Forrás: Dunaújváros Online. Fotó: Házipatika.com

  •  
  •  
Szóljon hozzá Facebook profillal!

Szóljon hozzá email címmel!