Fejenként félmillió forinttól estek el a dunaújvárosiak

|2019-08-30T12:29:32+02:002019 augusztus 30.|5 hozzászólás
Mit csinálna, ha Ön kapna most félmillió forintot? Kifizetné az adósságait? Kifestetné a lakást? Venne új bútort? Félre tenné a családdal utazásra, nyaralásra? Félmillió forint nagyon sok pénzt, ha gyerekeink jövőjére tennénk, tehetnénk félre még nagyobb érték. Mert ők a jövő.

Hogy miért rugózok ezen az 500.000 forinton? Na, persze, emögött is a politika áll. Ne ugorják át a többit, ha meghallják ezt a szót, mert hiába értelmezik úgy egyes emberek, hogy számukra  a politika  csupán csak a hatalom megszerzésére való, de valójában a politikának az embereket kellene szolgálnia. Az emberekről kell, hogy szóljon. Rólad és rólam. Az idős nyugdíjasról, a babakocsiban lévő kisgyerekről. Mindannyiunkról. Ez lenne a kötelességünk, hogy rólunk, helyettünk, a nevünkben és értünk hozzanak döntéseket. A politikának tehát minket kell, kellene szolgálnia. Azokat, akik lakást akarnak festetni vagy a gyereknek szeretnének hozzájárulni  a lakásvásárlásához, vagy csak kicsit könnyebben szeretnének élni…. Nyugodtabban, biztonságosabban.

Fejenként 500.000 forint szállt el hajdani politikusok döntései nyomán a zsebünkből

Ez az a pénz, ami most rendelkezésünkre állna, ha felelősebben, megfontoltabban értünk döntöttek  volna azok, akik most ismét részt szeretnének venni a hatalomban. Kicsinyes dolgokat nem rángat az ember elő. Lehet, hogyha mindent mérlegre tennénk, akkor a mostani Gyurcsány-hívő politikusok károkozási listája elérné minden dunaújvárosi lakosra számítva az egymillió forintot. De maradjunk csak két tételnél.

Tizenhét milliárd forint adósságot gyűjtött össze városunk a szocialista-gyurcsányista városvezetés idején.  Ennyi adósságuk lett, s közben nem építettek, nem újítottak, nem hoztak létre semmit. Csak eladtak és bezártak. Eladták a vasművet, emiatt kellett rettegni a tömeges elbocsátásoktól, emiatt volt félelem a kohó leállítása miatt, emiatt úszik az egész város az ércporban, mert a külföldi tulajdonosok nem törődnek, mit nem törődnek, egyenesen tojnak a dunaújvárosiak életére.

Ez az, amely nemcsak összegszerűsíthető kár, hanem  megbocsáthatatlan bűn is. Vezetésük alatt zártak be iskolákat, elpanamázták a zöld rendelőt, ésszerűtlen feltételekkel megépítették az élményfürdőt. És sorolhatnánk tovább…

Ez a 17 milliárd forint, tehát fejenként, minden dunaújvárosi lakosra számítva több mint 350.000 forint személyenkénti hitelt jelent, amelyet 2010-ig összeszedtek a semmire. Mit a semmire? A rombolásra.

Igen, lett volna közben némi bevételünk is a Hankook Magyarországra költözésével, hiszen egy gyár munkahelyet termel, s adót is fizet. Oda fizet adót, amelyik település területére építkezik. Valószínűleg teljesen véletlen lehetett, hogy az akkori szocialista polgármester rácalmási lakóhelyének a földjére esett a gyár egy jelentős része. Így nemcsak nekünk, dunaújvárosiaknak, hanem Rácalmásnak, a rácalmásiaknak  fizet iparűzési adót 2008 óta a Hankook. Ez több mint 8 milliárd forint bevétel-kiesés a mi városunknak.

2013-ban Orbán Viktor kormánya levette a mi önkormányzatunkról is az adósság fojtó szorítását, s átvállalta helyettünk. A Hankook panama következményeit azonban most már örökké meg fogjuk érezni.

Bezárt iskolák, eladott gyár, leromlott épületek, elmaradott út felújítások, szétmálló városrészek, gettósódó Dunaújváros, romló közbiztonság, növekvő munkanélküliség, elértéktelenedett lakások, 25 milliárd forint veszteség.  Minden dunaújvárosi lakos számára több mint félmillió forint kár, amit városunknak okoztak 2010-ig. Ők tették mindezt. Ők azok, akik összeboltolva a jobbikos, fasiszta Pintérrel most vissza szeretnének kerülni a hatalomba, mert folytatni szeretnék…

 •  
 •  
Szóljon hozzá Facebook profillal!

5 hozzászólás

 1. Attila 2019-08-30 at 15:57 - Válasz

  És ezek osztják a nemlétező észt, hogy mit kellene csinálni! De eladták pl még a volt Hungária biztosító mögötti bölcsi is, a város akkor az egyik legjobb állapotú bölcsije volt. A Kismoni jelentős behatására

 2. István Illéssy 2019-08-31 at 18:00 - Válasz

  Csak emlékeztetnék. A 2006. évi önkormányzati választások éjszakáján a Fidesz megegyezett a civilekkel és együtt voltak többségben, vagyis irányították a várost 2010-ig. A civilek, egy nem egész tisztességes alku során, megkapták a DVG Rt. vezérigazgatói, és az Innapark Kht. ügyvezető igazgatói posztját. A hatalmas devizahitel felvétele mögött, szintén a Fidesz keresendő.Sajnálatos módon a Hankook panamával is próbálkozott már Dorkota Lajos, nem kis kárt okozva a cég és a város viszonyában. Mielőtt hirdetésben mocskolódnak, legalább a tényeknek nézzetek utána, mert különben a fagyi visszanyal, vagy a kígyó a saját farkába harap.

 3. Christian Lamber 2019-08-31 at 21:08 - Válasz

  Na tudod te hogy ki a fasiszta…… Tisztán csak akkor lát a város majd ha mondjuk elsőnek visszakapjuk a közvilágítást…
  Kata….

 4. Fortis 2019-09-01 at 05:47 - Válasz

  Fasiszta?
  Kicsi élet te fogalomzavarban szenvedsz!!!
  Megis Pintér nyerte a választást mert a város lakói nem kérnek a szemét rablóbandából akik nem 500 ezret hanem 1000 milliárdokat lopnak el a néptől és a nyugdíjasoktól….
  Miről beszélsz ?

 5. Humjani 2019-10-11 at 13:26 - Válasz

  Ebből a 17 milliárdból csak 7 a gázmotoros erőmŰvek fidesz által támogatott megvásárlása. Az élményfürdő megépítésének hallgatólagos beleegyezése. S ismét nincs aki felvállalja nevével ezt a cikket.

Szóljon hozzá email címmel!