Ezzel a fejlesztéssel nagyot lép előre Dunaújváros a minőségi közlekedésben – Teljesen megújul a vasútállomás és annak környéke

|2019-06-23T20:46:55+01:002019 június 23.|Nincs hozzászólás
Dunaújvárosban intermodális csomópont kialakításához, valamint különféle infrastrukturális fejlesztésekhez keresik a tervezőt – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból. A beruházás magában foglalja az intermodális csomópont kialakítását, amelynek részeként a vasútállomás előtti területet funkciók szerint elkülönítve alakítják majd át, valamint létrehozzák a hozzá tartozó közúti kapcsolatokat is. A buszpályaudvaron három helyközi, és két csuklós helyi indulóállást alakítanak ki, ezen kívül a megállóknál mindkét oldalon fedett utasvárókat építenek. Ezekhez kapcsolódóan akadálymentes, gyalogos és kerékpáros közlekedőrészeket is létrehoznak.

A fejlesztés magában foglalja többek között a pénztárak és kapcsolódó helyiségek, a MÁV-START Zrt. helyiségek, a kereskedelmi és vendéglátóipari egységek kialakítását, valamint az állomástér felőli előlépcső akadálymentesítésétírta a magyarepitok.hu A projekt tartalmazza a dunaújvárosi vasútállomás épületének részleges felújítását, a közvetlen utasforgalommal és utaskiszolgálással kapcsolatos épületfejlesztés csaknem hétszáz négyzetméteren zajlik majd. Felújítják a felvételi épület homlokzatát, valamint korszerűsítik a nyílászárókat és a tetőszigetelést is.

Hatvan új parkolóhely, aluljáró és lift

A beruházás részeként számos új parkolóhellyel bővül az állomás, csaknem hatvan férőhelyes zöldfelületekkel határolt parkolót alakítanak ki, melyből négy mozgáskorlátozottnak fenntartott, három pedig elektromos autók töltésére szolgáló parkolóhely lesz, ezen kívül négy taximegállóhelyet is létrehoznak, valamint negyvenhat férőhelyes fedett kerékpárparkolót is elhelyeznek. A városközpont felé gyalogos és kerékpáros átjárást biztosító aluljáró alakítanak ki a vágányzóna alatt. Az aluljáróból a II. és III. vágányok közti peronhoz végfeljárós kapcsolat létesül majd és liftet is telepítenek.

Forrás, fotó: Magyar Építők

  •  
  •  
Szóljon hozzá Facebook profillal!

Szóljon hozzá email címmel!