A Fidesz nem asszisztál a város szétlopásához

|2019-10-30T12:17:41+02:002019 október 30.|Nincs hozzászólás
Nem akarnak a város kifosztásához asszisztálni, vagy azért pénzt felvenni a fideszes tisztségviselők, ezért nem vesznek részt az önkormányzati bizottságok munkájában. Ezzel indokolta Cserna Gábor leköszönő polgármester, hogy miért nincsenek a pártja által delegált tagok egyik bizottságban sem.

Facebook bejegyzésben adott magyarázatot Cserna Gábor arra, hogy miért nem vesznek részt a frissen felálló bizottságok munkájában. A leköszönő polgármester tűpontos prognózist adott az elkövetkező évekről, közleményét változtatás nélkül közöljük.

Többen nem értik,hogy miért nem kívánunk a bizottsági munkában részt venni.

Két válaszom is van. Az egyik, hogy nem óhajtunk azért pénzt kérni és felvenni, amelyben érdemben nem tudunk dolgozni. Ugyanis a bizottsági munka lehetőség a képviselőknek a döntések előkészítésére, tehát Nyulasi úr ezt is rosszul tudja, mert a közgyűlésen születnek a döntések, a bizottságok csak megtárgyalják az előkészített anyagokat. Ezért a tagoknak pénzt adnak. Nem is keveset. Korábban nem okozott gondot az akkor még kisebbségben lévő mostani többségnek, hogy akár teljesen hozzá nem értő emberekkel is képviseltessék magukat igen komoly szakértelmet igénylő bizottságokban, csak hogy mozgalmi embereiket pluszjövedelemhez juttassák. Mi csak ezért nem ültetünk be embereket bizottságokba, hiszen semmilyen módon nem tudunk hozzátenni a döntéshez. A második válasz bonyolultabb, de úgy vélem, hogy az értelmes emberek elfogadják. Az ellenzék igen határozott elképzelésekkel lát munkához, heteken belül látványos eredményeket ígértek, parkokat és parkolókat egyszerre, fénybe borult várost, s dübörgő sportéletet mindemellett tiszta levegőt… Lehetőséget kell kapniuk arra, hogy mindezt korlátozás nélkül, még a jelenlétünkkel sem akadályozva, a lehető legzökkenőmentesebben megoldhassák. A lehetőség mellett azonban a felelősség is teljes mértében az övék. Örüljenek neki, hiszen mi már most spórolunk a nem felvett tiszteletdíjakkal város működésén.
Tényszerűen nézve egy város irányítása szaktudást igényel, ahogy megnéztük a sikertelen és/vagy bukott esetenként komolyabb gondokkal küzdő “szakértői” gárdájukat, a várható és kiszámítható ámokfutásukhoz még jelenlétünkkel sem kívánunk asszisztálni.

-áll a bejegyzésben.

A leírtakhoz már nehéz lenne bármit hozzátenni, pontos látleletet ad arról, hogy mi történt eddig, és mi várható a Pintér Tamás vezette új városházától.

Forrás: Facebook; Fotó: dunaújváros online

  •  
  •  
Szóljon hozzá Facebook profillal!

Szóljon hozzá email címmel!