És megtörtént, ami a Jobbik szerint “soha nem történhet meg”: Gyurcsány Pintérrel egyeztetett

|2020-01-08T20:53:54+01:002020 január 8.|1 hozzászólás
Néhány éve még elképzelhetetlennek tartottuk volna, hogy a “szemkilövető”, vagyis Gyurcsány Ferenc és a Jobbik egyik fenegyereke – elnézést képviselője – kedélyes hangulatú megbeszélést folytatnak arról, miként is tudnak majd jól együttműködni. Pintér Tamás, Dunaújváros eredetileg jobbikos polgármestere azonban képes felülmúlni a legmerészebb képzeletet is, sőt, önmagát is meghazudtolva Gyurcsány Ferenccel tárgyalni. S hogy mit is keres Gyurcsány Ferenc Dunaújvárosban és mi köze van az itteni ügyekhez? Nem is olyan nehéz kitalálni.

Emlékeznek még a Dallas című filmsorozatra? Nos, a dunaújvárosi események simán kenterbe vernék az említett szappanopera forgatókönyvét, köszönhetően a helyi városvezetés kaméleonjainak. Ha valakinek eddig kétségei támadtak volna arról, hogy Pintér Tamás polgármester nem éppen lojális a nemzeti oldal által képviselt értékekhez – amiket eddig olyan nagyon hangoztatott – , annak ajánljuk szíves figyelmébe azt a semmiképpen nem elhanyagolható információt, hogy Gyurcsány Ferenc január hetedikén titokzatos látogatást tett az említett P. Tamásnál a városházán. Minderre a duol.hu egyik olvasója hívta fel a portál figyelmét . A lap azt írja: Gyurcsány Ferenc a főbejáraton érkezett, de már hátul távozott az épületből.

Mint ismert, a városhoz tartozó választókerületben február 16-án előrehozott választásokat tartanak, hogy a polgármesteri széket októberben elnyerő Pintér Tamás helyére országgyűlési képviselőt válasszanak. Vélhetően ennek kapcsán egyeztetett Gyurcsány helyi párttársai mellett a jobbikos Pintér Tamással és Kálló Gergellyel a városházán. 

A találkozó érdekessége, hogy (elvileg) Pintér nincs éppen jó viszonyban az ex-miniszterelnökkel, hiszen egy korábbi nyilatkozatában – finoman fogalmazva – elhatárolódott tőle:

Próbálnak bennünket mindenképpen összemosni a baloldallal, szégyenletes módon még Gyurcsány Ferencékkel is, de erről szó sincs… Ha rajtunk múlna, akkor Gyurcsány Ferencnek a börtöncelláján már ott … a lakat.

-mondta akkor. Azt nem tudjuk, hogy ezeket a gondolatokat megosztotta-e most is a Demokratikus Koalíció elnökével, avagy inkább hallgatott róla, de a megbeszélés időtartama arra enged következtetni, hogy Pintér inkább lapított, és nézett, mint a Lukinyúl. A lap beszámolója szerint Gyurcsány a városháza főporta felőli bejáratán érkezett, majd mintegy két órával később hátul távozott. Bár hivatalos tájékoztatást nem adtak, de az ex-miniszterelnök jövetelének célja – egy lehetséges verzió szerint – ezúttal “magánlátogatás” volt. 

Ez viszont újabb kérdést vet fel: vajon milyen magánlátogatás lehet a szemkilövetőként emlegetett Gyurcsány és egy (elvileg igennagyonnemzetiéshazafi) Jobbikos polgármester között? Miről beszéltek két órán keresztül? 

Pintér: “ugye Ferikém, nem lövetsz a dunaújvárosiakba?”

Gyurcsány: ” Na de Tomika, úgy ismersz?”

(elképzelt jelenet)

Szintén érdekesség, hogy a Jobbik és a DK összefogása elvileg ellentétes a párt Alapszabályával, de erről nyilván nem érdemes beszélni. Esetleg mi is egy magánlátogatás alkalmával elmondanánk véleményünket Pintérnek, de félő, hogy bennünket be sem engedne a városházára a nemzetiradikáliskőkeményhazafi….mint ahogyan a mikrofonunkat sem kívánta látni a közgyűlésen. 

Újvárosivalóság/duol; Vezetőkép: Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke ezüstmetál Škodájával távozóban a városházáról
Fotó: DH

  •  
  •  
Szóljon hozzá Facebook profillal!

egy hozzászólás van

  1. Tramm 2020-01-09 at 06:43 - Válasz

    Ez a szarházi mindenhol meg fog jelenni ahol ellenzék van porondon.Pedig ha ezek nyernek választásokat itt az országnak vége van.2/3nál több kell ide most már hogy végleg elsöpörjük ezeket a tetveket.Kedvük ne legyen faszolni mással.Ferkót ki kell vonni a forgalomból most már végleg mert ha ez porondra kerül itt,az ország lángolni fog.Jobbik..meg kell fullasztani őket a saját szarukba.Nem sok kell már nekik.Eddig szerintem faszául bele fulladnak a saját szarukba

Szóljon hozzá email címmel!