Elindult az országgyűlési választáson, elbocsátották a dunaújvárosi jegyzőnőt

|2020-01-17T11:57:44+02:002020 január 17.|Nincs hozzászólás
Menesztették Dunajváros jegyzőjét, miután úgy döntött, hogy ő is indul az időközi országgyűlési képviselői választáson. Nem meglepő a politikai tisztogatás a Városházán, mióta az összellenzéki bagázs próbálkozik irányítani az önkormányzati testületet, számos munkavállalónak mondtak fel indok nélkül, akikről tudni vélték, hogy fideszesek. Kíváncsiak vagyunk, hogy az új, hozzáértő városvezetésnek -melynek tagjai között manikűröst, bukott hitelközvetítőt, pincért is találni -, vajon ki lesz megfelelő személy egy jegyzői állás betöltésére…

Közösségi oldalán írt nyílt levelet Dunaújváros eddigi jegyzője, akit indoklás nélkül mentett fel a munkavégzés alól az összellenzék által támogatott jobbikos polgármester. Sürü Renáta a bejegyzésben azt írja, hogy  mivel Pintér Tamás titoktartási kötelezettséget íratott vele alá, ezért nem tud védekezni azokra a vádakra, melyeket a polgármester szintén a Facebook oldalán tett közzé, s “amely azt sugallhatja egyesek felé, hogy jegyzői feladataimat nem kellő hozzáértéssel végeztem, így szakmailag alkalmatlanná váltam.” Mint írja: Dunaújváros Megyei Jogú Város jegyzői feladatait 2014.04.10-óta látta el. “Munkám minőségének, szakmai hozzáértésemnek és egyéb jegyzői feladatokkal együtt járó kompetenciáimnak minősítésére hiteles forrásként szolgálhat a jogszabály által kötelező jelleggel előírt köztisztviselők értékelése”, amelyet éppen az őt menesztő és ócsároló Pintér Tamás aláírása látható. Hozzáteszi: 

Ez úton kérem Önt, Pintér Tamás, hogy a jövőben személyemet, munkásságomat érintő félreérthető nyilatkozatok tételétől tartózkodjon.
…vagy hivatalosan mentsen fel titoktartási kötelezettségem alól

A jobbikos polgármester ugyanis azt írta, hogy

az elmúlt időszakban több probléma merült fel Dunaújváros jegyzőjének munkájával kapcsolatban. (…) Haladéktalanul megtesszük a szükséges lépéseket, hogy Dunaújvárosnak a legrövidebb idő alatt, valóban hozzáértő és szakmailag alkalmas jegyzője lehessen.

Az értékelő lap szerint eddig 100 százalékosnak tartotta a polgármester a jegyző asszony munkáját. Nahát-nahát… Fotó: Facebook

Az eltávolított jegyző városházi információk szerint már közvetlenül az önkormányzati választások után „kapta az ívet” a Rajta Újváros győzelmi mámorában, ám indok nem volt. “Nem is indok, hanem inkább ürügy alapján történt a jegyző eltávolítása” – írja a duol.hu.A lap szerint dr. Sürü Renáta szakmai munkájával hosszú évekig semmi probléma nem volt, a Duol szerint az verhette ki a biztosítékot a polgármesternél, hogy a jegyzőnő is indul az országgyűlési választásokon független jelöltként, amelyen az összellenzéki bagázs egy Budapestről ejtőernyőztetett jobbikost támogat.

A város eddigi polgármestere, Cserna Gábor a történteket közösségi oldalán úgy kommentálta:

teljesen egyértelmű számomra, hogy politikai bosszú áldozata lett, amely nem elfogadható, még akkor sem, ha ő is Pintér pesti emberének riválisaként jelenik meg mostani kampányban.

Számunkra pedig egyértelmű a párhuzam az 1950-es évek Magyarországával, ahol politikai alapon tisztogattak, tettek félre, félemlítettek meg embereket. És kétségünk sincs afelől sem, hogy ugyanazt a rombolást fogják véghezvinni, mint elődeik. A kommunista nem vész el, csak átalakul – tartja a mondás. Mi ezt láthatjuk Dunaújvárosban, csak most éppen jobbikos-szocialista-liberális köntösbe bujtatva. 

Kíváncsiak vagyunk, hogy az új, hozzáértő városvezetésnek -melynek tagjai között manikűröst, bukott hitelközvetítőt, pincért is találni -, vajon ki lesz megfelelő személy egy jegyzői állás betöltésére…

Újvárosi Valóság/PS, fotó:  Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

  •  
  •  
Szóljon hozzá Facebook profillal!

Szóljon hozzá email címmel!