Dunaújváros önkormányzatának kiemelten fontos a munkavállalók érdekképviselete

|2019-07-12T20:47:35+01:002019 július 12.|Nincs hozzászólás
Magyarország Kormányának támogatásával eddig sikerült a vasműben megőrizni a munkabékét, megmaradhatott a folyékony acélgyártás. Önkormányzatunknak továbbra is kiemelten fontos a vasmű munkavállalóinak érdekképviselete, ezért a szerdai napon személyesen egyeztettem Oláh István úrral, a Dunaferr Ifjúsági Szervezetének elnökével – olvasható Cserna Gábor csütörtökön kiadott közleményében. A polgármester városvezetőként és magánemberként is úgy gondolja, hogy amióta Pintér Tamás szövetségesei elkótyavetyélték a vasműt, azóta a munkavállalók kiszolgáltatott helyzetben kénytelenek dolgozni, egyúttal felszólította a vállalatcsoport orosz-ukrán-magyar menedzsmentjét, hogy elsősorban a dolgozók érdekeit képviseljék, a vasműt korábban privatizáló politikai erőkkel szemben.

Magyarország Kormányának támogatásával eddig sikerült a vasműben megőrizni a munkabékét, megmaradhatott a folyékony acélgyártás. Önkormányzatunknak továbbra is kiemelten fontos a vasmű munkavállalóinak érdekképviselete, ezért a szerdán személyesen egyeztettem Oláh István úrral, a Dunaferr Ifjúsági Szervezetének elnökével – írta közleményében a polgármester.

Ahogy Mucsi Zoltán a Dunaferr-Vasas Szakszervezet elnöke, úgy Oláh István úr is nehezményezte, hogy az orosz-ukrán-magyar menedzsment nem tekinti partnernek az érdekvédelmi szervezetek képviselőit, kevés eszköz áll rendelkezésükre, hogy a valós érdekképviselet megvalósulhasson a gyár falain belül. Egyetértettünk abban, hogy a dolgozók teljesen megérdemelt 2019. évi szabadságos bérének kifizetése nem lehet alku kérdése.

Városvezetőként és magánemberként is úgy gondolom, hogy amióta Pintér Tamás szövetségesei elkótyavetyélték a vasműt, azóta a munkavállalók kiszolgáltatott helyzetben kénytelenek dolgozni. Felszólítom a vállalatcsoport orosz-ukrán-magyar menedzsmentjét, elsősorban a dolgozók érdekeit képviseljék, a vasműt korábban privatizáló politikai erőkkel szemben – hangsúlyozta Cserna Gábor.

Forrás, fotó: Dunaújváros Online 

  •  
  •  
Szóljon hozzá Facebook profillal!

Szóljon hozzá email címmel!