Az iváncsai polgármestert támogathatja a Fidesz a dunaújvárosi időközi választáson

|2020-01-07T07:48:00+02:002020 január 7.|Nincs hozzászólás
Várhatóan nem indít saját jelöltet a Fidesz a dunaújvárosi időközi választáson, amit azért kellett kiírni, mert az eddigi képviselőt, a jobbikos Pintér Tamást dunaújvárosi polgármesternek választották, miután kiszemeltjük, az októberben leköszönő Cserna Gábor elutasította a felkérést. Ehelyett a 24.hu információi szerint az iváncsai polgármestert, a függetlenként induló Molnár Tamást támogathatja a nagyobbik kormánypárt, írja a PestiSrácok.hu.

Mint arról a PestiSrácok.hu több cikkben is beszámolt, Pintér Tamás, a választókerület jobbikos országgyűlési képviselője nyerte a dunaújvárosi helyhatósági választásokat, így helyére időközi választáson kell utódot választani. Az ellenzék Pintér helyére egy másik jobbikost, Kálló Gergelyt indítja, míg a Fidesz sajtóértesülések szerint az októberben leköszönő dunaújvárosi ex-polgármestert, Cserna Gábort kívánta indítani, ő azonban visszalépett a jelöltségtől, helyette két jelöltet is ajánlott: Sürü Renáta dunaújvárosi jegyzőt és Molnár Tibort, Iváncsa polgármesterét.

Kettejük közül most Molnár tűnik esélyesebbnek, a nagyobbik kormánypárt támogatására, ugyanis Iváncsán és a térségben rendkívüli népszerűségnek örvend, a Magyar Nemzet szerint élvezi a térség további hét településének polgármesterének támogatását, és tárgyalásokat folytat a kormánnyal annak érdekében, hogy a környező települések minden segítséget megkapjanak a jövőben. Ami kiemelkedően fontos, hiszen Pintér Tamás országgyűlési tevékenysége során erről “megfelejtkezett”.

Forrás: PestiSrácok.hu/24.hu/Magyar Nemzet; Fotó:DUOL

  •  
  •  
Szóljon hozzá Facebook profillal!

Szóljon hozzá email címmel!