Az igazán fontos dolgok jobbikul: Pintér Tamás a „munka hőse”

|2019-03-17T09:50:08+02:002019 február 24.|Nincs hozzászólás
Tizenegy országgyűlési bizottsági ülésről hatszor távol maradt tavaly Pintér Tamás, a Jobbik szakmányban tüntetőket számolgató parlamenti képviselőjét a jelek szerint nem izgatják az olyan ügyek, mint a pártja által apokaliptikus állapotúnak minősített egészségügy, a családtámogatások, a gyermekek, nyugdíjasok védelme, vagy olyan pitiáner témák, mint a költségvetés.

December eleje, a Munka Törvénykönyvének parlamenti módosítása, majd a túlmunkáról szóló passzusok szándékos félremagyarázásával gründolt tüntetések szervezése óta komoly szereptévesztésben vannak azok az ellenzéki képviselők, akik úgy gondolják, hogy legfőbb feladatuk közintézmények biztonsági szolgálatának tagjaival birkózni, rendőröket dobálni, füstbombázni és félrevezetett embereket hergelni az utcán. Élen járnak ebben az épp az ősellenségükkel, Gyurcsány Ferenccel pettingelő jobbikosok, akik talán így akarnak valamennyit visszaszerezni abból az egyre gyorsabban lemorzsolódó támogatói bázisból, amelyet a sokadik útkeresés közben elveszítettek. Az országgyűlési képviselők feladata – bármelyik oldalon is állnak – azonban nemcsak nemcsak annyi, hogy tüntetéseken szónokolnak, hanem az is beletartozik, hogy eljárnak a Magyar Országgyűlés különféle bizottságaiba, és ott tudásukkal, tapasztalataikkal segítik azok munkáját.

Pintért már a december óta tartó forradalom előtt sem érdekelte a bizottsági munka

Bár az ellenzéki képviselők a kormányétól eltérő álláspontjukat épp ezekben a bizottságokban fejthetnék ki a leghatékonyabban, a jelek szerint a legtöbbük nem ezt az utat választja. Úgy tűnik, nem hisz az ilyen munkában Pintér Tamás sem, holott a Jobbik dunaújvárosi honatyája a Népjóléti bizottság tagjaként fajsúlyos kérdésekben fejthetné ki álláspontját, amennyiben eljárna a testület üléseire. A Népjóléti bizottság tavaly tizenegy ülést tartott, ezek közül Pintér hatra nem ment el, és összesen egyszer szólalt fel. Bár a Jobbik – ahogy az egész ellenzék – vesszőparipája az egészségügy – szerintük – apokaliptikus helyzete, Pintér képviselő mégsem volt kíváncsi például Kásler Miklós miniszterjelölti meghallgatására, és a jelek szerint nem érte el ingerküszöbét az idei köponti költségvetés témája sem. Ugyancsak nem érdekelte a manapság főállásban tüntetőket számolgató Pintért a családtámogatási, illetve a nyugdíjrendszer átalakításának bizottsági vitája, ahogy a gyermekvédelem, vagy a hajléktalanok helyzetének értékelése a téli krízisidőszak kezdetén. Figyelemre méltó, hogy a fent részletezett munkatempó nemcsak a december óta szervezett tüntetések bizonyára mámorító pillanatai miatt alakult ki Pintér Tamásnál, mivel munkamódszerét a tavaly áprilisi választások óta következetesen gyakorolta.

  •  
  •  
Szóljon hozzá Facebook profillal!

Szóljon hozzá email címmel!