A választókerületében egyetlen településvezetőt sem találni, aki szerint eddig bármit is tett volna a térségért Pintér Tamás

|2019-04-11T15:31:32+02:002019 április 11.|1 hozzászólás
Kontraproduktív lenne, ha segítene a választókörzetében lévő településeknek – állítólag ezzel a sajátos megközelítéssel magyarázta nemrég a Jobbik dunaújvárosi országgyűlési képviselője, hogy miért nem tart fenn szinte semmilyen kapcsolatot a körzetében lévő helységek vezetőivel, illetve az ott élőkkel. A választókörzetbe Dunaújvároson kívül nyolc kisebb település tartozik, Pintér így százezer embert képvisel a parlamentben, de a jelek szerint a sorsuk, gondjaik nem érdeklik; befolyását inkább abban igyekszik kamatoztatni, hogy a megyei jogú város polgármesterét, Cserna Gábort próbálja lejáratni kitalált korrupciós történetekkel. A PestiSrácok.hu riporterei megkérdezték a körzet nyolc települése – Ercsi, Iváncsa, Adony, Kulcs, Rácalmás, Perkáta, Pusztaszabolcs és Nagyvenyim – polgármestereit, akiknek nagyobb része a tavalyi országgyűlési választások kampánya óta nem látta Pintér Tamást, és nem is beszéltek vele. Tapasztalataink szerint Pintér inkább az önmagára nézve következmények nélküli rémhírkeltésben, a suttogó propagandában érdekelt, a választók élete csak akkor éri el az ingerküszöbét, ha például a Dunaferrnél, illetve a Hankooknál kialakult munkaügyi és bérviták alkalmával hangoskodhat a kormányt gyalázó jobbikos propagandaszövegével.

Keveset tud Pintér Tamásról, akiről ugyanakkor nem gondolja, hogy be tudná tölteni a vállalt szerepét – válaszolta a PestiSrácok.hu-nak Ercsi polgármestere, amikor portálunk azt kérdezte tőle, hogy a Jobbik országgyűlési képviselője mivel, és milyen mértékben segíti a Dunaújváros környékén lévő településeket. Győri Mátétól megtudtuk, hogy eddig mindössze kétszer találkozott a honatyával, aki a parlamenti felszólalásaiban előszeretettel hangoztatja, hogy szinte minden idejét a választókörzetében élők gondjainak megoldására fordítja. A fideszes polgármester szerint Pintér Tamás nem része Ercsi életének, ugyanakkor elmondta: a képviselő korábban zokon vette, hogy a város vezetése nem hívja meg őt olyan, a települést érintő eseményekre, amelyekhez a valóságban nincs köze, mivel a sikeres beruházásokban semmilyen módon nem vett részt. Győri Máté szerint Pintérnek lehetne egyfajta őszinte érdeklődése Ercsi közügyei iránt, de az ott élők nem tapasztalnak ilyet. A polgármestert arról is kérdeztük: mi lehet az oka annak, hogy Pintér Tamás és köre koholt korrupciós történetekkel folyamatos össztűz alatt tartja Dunaújváros vezetőjét, Cserna Gábort. Győri Máté szerint Pintérnek valószínűleg ez a feladata, és a mentelmi jogával igazából nincs is veszítenivalója a kitalált történetek, a suttogó propaganda terjesztésével.

Ercsi polgármestere, Győri Máté szerint Pintér Tamás nem része városuk életének – Fotó: lakihegyradio.hu

Az egy évvel ezelőtti országgyűlési választások óta nem találkozott Pintér Tamással Iváncsa polgármestere; a független Molnár Tibor inkább Galambos Dénes miniszterelnöki biztossal egyeztet a települését érintő feladatok megoldásáról. A község vezetője szerint számos ügyben szükség lenne Pintér támogatására, közbenjárására, de nem számíthatnak a honatyára. A polgármester hozzátette: a korábbi országgyűlési képviselők havonta többször felkeresték a választókörzetük településeinek vezetői, Pintér Tamás érkezésével azonban ez a korábbi gyakorlat a múlté lett. Molnár Tibort megkérdeztük arról is, hogy a nemrég a Dunaferrnél, illetve a Hankooknál szervezett demonstrációkra, sztrájkokra, valamint utóbbi esetében a bérmegállapodásra mekkora hatással lehetett a Jobbik képviselője. A polgármester szerint Pintér csak ki akarta  használni a dolgozók által szervezett tiltakozásokat, de a megoldáshoz nem tett hozzá semmit. A település vezetője úgy véli: ha Pintér Tamásnak, vagy a Jobbiknak bármilyen bizonyítéka van azokra a korrupciós vádakra, amelyekkel folyamatosan illetik Cserna Gábort, akkor azokat a rendőrségen, az ügyészségen kellene bemutatniuk, nem pedig közleményekben kelteni a hangulatot.Molnár Tibor hozzátette: reméli, a dunaújvárosi polgármesternek meglesznek az eszközei azokkal szemben, akik folyamatosan rossz hírét akarják kelteni.

A független Molnár Tamás szerint számos ügyben szükség lenne Pintér támogatására, közbenjárására, de nem számíthatnak a honatyára – Fotó: feol.hu

A KÉPVISELŐT A RÁ SZAVAZÓ JOBBIKOSOK SEM ÉRDEKLI

A tavalyi parlamenti választás kampányában egyszer találkozott Pintér Tamással az Adonyt függetlenként vezető Ronyecz Péter. A polgármester a PestiSrácok.hu-nak megerősítette Molnár Tibor szavait, amelyek szerint a korábbi országgyűlés képviselők rendszeresen felkeresték a dunaújvárosi választókörzetben lévő településeket, a Jobbik képviselője azonban megszüntette ezt a gyakorlatot, holott nagy segítséget jelentene a közbenjárása. Ronyecz Péter szerint az ártani akarás, a rossz szándék áll Pintér azon tevékenysége mögött, hogy besározza Cserna Gábort, ami a dunaújvárosi polgármester megítélését ronthatja, folyamatos védekezésre kényszerítheti, miközben a jobbikos politikusnak az egészben semmilyen veszítenivalója nincs.

Az Adonyt vezető polgármester állítja: Pintér megszüntette azt a kapcsolatot, ami a korábbi honatyákkal működött – Fotó: feol.hu/Ónodi Zoltán

Szégyellje magát Pintér Tamás, ha az Országgyűlésben folyamatosan a választókörzetében élőkre hivatkozik, a valóságban pedig nem foglalkozik velük – reagált megkeresésünkre Jobb Gyula. Kulcs fideszes polgármestere portálunknak elmondta: semmilyen kapcsolata nincs a jobbikos honatyával, akivel eddig még egyszer sem találkozott. Jobb Gyula felhívta a figyelmet, hogy egy éve a választókörzetben Kulcson volt a legerősebb a Jobbik, Pintérre ötszázan szavaztak a településen, de látható, hogy a képviselőt még párttársai, szimpatizánsai sem érdeklik. A polgármester tudomása szerint a jobbikos politikus a tavalyi választás óta nem járt Kulcson.

Jobb Gyula szerint Kulcson volt a Jobbik egyik erős bázisa, de mára Pintért ez már nem érdekli – Fotó: kulcs.org

Semmilyen kapcsolata nincs Pintér Tamással Rácalmás első emberének. Schrick István – aki legutóbb a Városvédők nevű csoport támogatásával lett polgármester – portálunknak azt mondta, hogy a település fejlesztésében érdekelt, nem akar a nagypolitikai játszmákban részt venni. A városvezető ezt vélhetőleg arra a kérdésünkre értette, hogy mi a magyarázata közös szereplésének Pintérrel a két évvel ezelőtti március 15-i ünnepségen. Schrick István kijelentette: nem koszorúzott együtt Pintér Tamással a helyi ünnepségen, a történtek magyarázata pedig az, hogy Pintér állt meg tőle néhány méterre a megemlékezésen, az erről készült fotó így sokak számára félreértésre adhatott okot.

Rácalmás első emberének, Schrick Istvánnak sincs kapcsolata Pintérrel – Fotó: duol.hu

PINTÉR SZERINT KONTRAPRODUKTÍV LENNE, HA SEGÍTENE A VÁLASZTÓKÖRZETÉBEN ÉLŐKNEK

Egy évvel ezelőtt telefonon gratulált Pintér Tamásnak, miután a jobbikos képviselő egyéniben szerzett mandátumot az Országgyűlésben, azóta azonban semmilyen kapcsolatuk nincs – mondta el portálunknak Somogyi Balázs. Perkáta fideszes polgármestere úgy tudja: Pintér egyszer olyan kijelentést tett, hogy azért nem igyekszik segíteni a választókörzetében lévő településeknek, mert az a jobbikos képviselő szerint kontraproduktív lenne. A sajátos megközelítés kapcsán a nagyközség vezetője feltette a kérdést, hogy ebben az esetben milyen haszonnal jár a választókörzet – amelyben százezer ember él – számára Pintér képviselősége. Somogyi Balázs beszámolója szerint egyeztetett már a körzet többi polgármesterével is, és megállapították: arra még nem volt példa, hogy az országgyűlési képviselő egy évig egyetlen érintett települést sem keresett fel, azok vezetőivel semmilyen módon nem kommunikált. A polgármester emlékeztetett, hogy a választókörzetet korábban képviselte baloldali politikus is a parlamentben, de még akkor is folyamatos volt a kapcsolat a képviselő és a települések között.

Somogyi Balázs, Perkáta polgármestere szerint Pintér a választókerületében egy évig egyetlen érintett települést sem keresett fel, azok vezetőivel semmilyen módon nem kommunikált – Fotó: perkata.hu

Pusztaszabolcs polgármestere, Csányi Kálmán sem magasztalta a térség országgyűlési képviselőjének eddigi tevékenységét. Mint mondta: az utóbbi egy év alatt talán három alkalommal találkozott Pintér Tamással, akivel ismertette a településen felmerülő problémás ügyeket, amelyekhez a képviselő segítségét kérte, azonban ezekben azóta sem történt előrelépés. A polgármester portálunknak arról is beszélt, hogy nagyon fontos lenne pedig, hogy jó együttműködés mellett, közös erővel tudjanak dolgozni a település fejlődése érdekében. Hozzátette azt is: az ivóvízrendszer problémáját egyre sürgetőbb lenne orvosolni, ehhez azonban külső források bevonására lenne szükség, és Pusztaszabolcs önerőből nem tudja a fejlesztéseket finanszírozni. A polgármester úgy véli, hogy Pintér Tamáson nem az látszik, hogy valóban érdemben tenni akarna bármit is a választókerületéért, majd hozzátette: látszik, hogy ellenzéki politikus, a munkája nem rendelkezik semmilyen hatásfokkal.

“Látszik, hogy ellenzéki politikus, a munkája nem rendelkezik semmilyen hatásfokkal” – így vélekedett Pintér Tamásról Csányi Kálmán, Pusztaszabolcs polgármestere – Fotó: feol.hu/Molnár Artúr

Vargáné Kaiser Katalin, Nagyvenyim polgármestere szerint sem végez semmilyen érdemi munkát Pintér Tamás, akit eddig egyszer láttak a településen. A jobbikos képviselő az előző ciklusban bukkant fel egy rendezvényen, de azóta sem találkoztak vele. Mint a polgármester fogalmazott: az országgyűlési képviselőt természetesen szívesen látnák a településen, ahol szívesen megmutatnák neki azt is, hogy a testület milyen munkát végzett eddig.

Nagyvenyimben pedig szívesen látnák a képviselőt, lenne ott neki feladata – mondta a polgármester, Vargáné Kaiser Katalin. Fotó: nagyvenyim.hu

Forrás: PestiSrácok.hu

 

  •  
  •  
Szóljon hozzá Facebook profillal!

egy hozzászólás van

  1. atoh2 2019-04-11 at 17:27 - Válasz

    mert ugye jó komenista családból származik , a “jó szokásaikat” megtartja !

Szóljon hozzá email címmel!