A nyugdíjasok búcsút inthetnek a dunaújvárosi önkormányzati támogatásnak

|2019-12-27T17:16:12+01:002019 december 27.|8 hozzászólás
Dunaújváros nyugdíjasai nem számíthatnak jövőre az előző önkormányzati közgyűlés által megszavazott támogatásokra. Az arra jogosult városi nyugdíjasok idén még megkapják az ötezer forintos önkormányzati támogatást, de jövőre erre már nem számíthatnak – minderről a dunaújvárosi közgyűlés döntött. 

Bár a kampányban folyamatosan azt hangoztatták a dunaújvárosi ellenzéki pártok, hogy rájuk tényleg számíthatnak azok, akik alacsonyabb jövedelemmel rendelkeznek, első döntéseik egyike pontosan a szociálisan leginkább rászorultakat érinti kedvezőtlenül. A dunaújvárosi önkormányzat nehéz anyagi helyzetére hivatkozva már most bejelentette, hogy az arra jogosult nyugdíjasok jövő húsvétkor és októberben biztosan nem kapják meg az eddigi támogatási formát, de a 2020-as karácsonyi pénz, feltéve, ha az önkormányzat anyagi helyzete stabilizálódik, akkor növelt összeggel esélyes. Erre egyébként Pintérék eddigi tevékenységét látva nem sok esélyt látni, csakúgy, ahogyan a világítás helyzetére vonatkozó ígéretek beteljesülésének is minimális a valószínűsége.

De nincsenek illúzióink a légszennyezettség csökkentésével kapcsolatban sem, sőt, a városi platánsor barbár kivágásával sem kívánunk most részleteiben foglalkozni. Azt jól látni, hogy az ígéretek és a mosolygás nagyon megy az új polgármesternek és csapatának, miközben mi folyamatosan azt mantrázzuk, amit a városi polgárok nagy többsége: “Rajta, Dunaújváros! Mutassátok meg, mit tudtok!”

Mert az eddigi teljesítményük alapján egy gigantikus nulla az új városvezetés…míg az elégedetlenség hangja egyre csak növekszik: nem ezt ígértétek, Pintér!

Újvárosi Valóság

 •  
 •  
Szóljon hozzá Facebook profillal!

8 hozzászólás

 1. Tóth László 2019-12-27 at 18:59 - Válasz

  :-{))= Lehet így , lehet úgy!
  – Karácsonyi menü, a “konyhafőnök” ajánlata:
  …A kormány várakozásai szerint 4,9%-kal bővülhet a magyar GDP.
  …2023-ig MINDEN ÉVBEN KAPHATNAK PRÉMIUMOT A NYUGDÍJASOK, mivel a törvényben rögzített határ (3,5%) felett várható a gazdaság növekedési üteme.
  – Receptúra:
  …Tartósan 4 % körüli gazdasági növekedés,
  3%-os cél körüli infláció, magabiztos költségvetési hiánycsökkentés, zsugorodó államadósság, mérsékeltebb szabad fiskális mozgástér.
  – A kormány azzal számol, hogy a költségvetés GDP-arányos hiánya 1,8% lehet, ami megfelel az eredeti terveknek. Várakozása szerint a GDP-arányos adósságráta az idei év végére 67%-ra csökkenhet.
  …Arra is kitér a PM az anyagban, hogy “kedvező, hogy az állam finanszírozását tekintve a külföldiek szerepe, valamint ezzel párhuzamosan a devizakitettség is mérséklődik, amely nem kis részben a lakosság számára vonzó megtakarítási formát biztosító Magyar Állampapír Plusz sikerének köszönhető”.
  – Karácsonyi menü, a “moslékkoalíció” ajánlata!
  …Dunaújváros nyugdíjasai nem számíthatnak jövőre az előző önkormányzati közgyűlés által megszavazott támogatásokra. Az arra jogosult városi nyugdíjasok idén még megkapják az ötezer forintos önkormányzati támogatást, de jövőre erre már nem számíthatnak – minderről a dunaújvárosi közgyűlés döntött.
  – Mint tudjuk a “felkent” balliberálisok mindig mindent jobban tudnak!!??
  …Jól jegyezzük meg az alábbi megállapítást!??
  — Mottó: Schilling Árpád: “Az ellenzék egy szartenger”- HVG.hu

 2. csikai Valéria 2019-12-31 at 12:04 - Válasz

  A Pintér is elfeledte azt mikor az utcán embereket álitotak meg hogy szavazanak rá De most érzem igazán azt az érzésem mikor vissza tartott ne tedd mert csalodni fogsz . A dunaujvárosiak bevették a maszlagját én hála most sem Látjátok Pintér be bizonyitja ugyan azt mint a fidesz csak egy vágya van hogy saját maga uralkodjon. Pl da okáért nondjuk van egy férfi kb egy éve munka nélkülin van mert egy önuralomra vágyó senki került egy magas pozicioba mondjuk legyen ez a pozicio egy lako szövetkezet és annak egy takarito brigádja. Nos ennek a senkinek itt van egy takarito brigádja egy idő elteltével egyre csak fogyott a takaritó társaság míg nem oda jutott ez a senki hogy venni kellene fel embert de sajnos nincs jelenkező. De ez a senki még mindég nem tanult belőlle. Vissza térve Pintérre Hát ő is egy igéretet meg hazuttoló valakire emlékeztet De most meg kérdem tőle Hogy ő nagyon boldog lessz akkor ha a szegényeket még szegényebbé teszi vagy még ő is pénz hiányban szenved csak ne hogy ugy járjon mint az a senki akit említettem az előbb

 3. Kovács Józsefné 2020-01-03 at 09:33 - Válasz

  Elég szomorú nem hinném ,hogy ez tette tönkre a város pénzügyi forásást !! A kis nyugdíjjal rendelkezőknek ez a kis összeg is sokat jelentett !! A legtöbb nyugdíj ledolgozott élete utánn sem éri el a minimum bért.

 4. Kovács Józsefné 2020-01-03 at 09:35 - Válasz

  Elég szomorú nem hinném ,hogy ez tette tönkre a város pénzügyi forásást !! A kis nyugdíjjal rendelkezőknek ez a kis összeg is sokat jelentett !! A legtöbb nyugdíj ledolgozott élete utánn sem éri el a minimum bért.

  Lehet ,hogy mondtam ,dfe akkor is nem a nyugdíjasok pénzét kellene elvenni hanem őket kellene segíteni ,mind a sok gyermekeseket talán .

 5. Kovács Józsefné 2020-01-03 at 09:37 - Válasz

  Elég szomorú nem hinném ,hogy ez tette tönkre a város pénzügyi forásást !! A kis nyugdíjjal rendelkezőknek ez a kis összeg is sokat jelentett !! A legtöbb nyugdíj ledolgozott élete utánn sem éri el a minimum bért.

  Lehet ,hogy mondtam ,dfe akkor is nem a nyugdíjasok pénzét kellene elvenni hanem őket kellene segíteni ,mind a sok gyermekeseket talán .
  A város koszos kevés a városgazdálkodásnál az ember ,érdekes gyermekkoromba volt elég munkás állandóan takarítottak ,most is lenne csak épp nem akarnak dolgozni inkább othol ülnek várják a segélyeket .

 6. Tibor Szepesi 2020-01-04 at 07:32 - Válasz

  Ez volt a Jobbik választás?miért nem volt jó a régi??Változás kell?meg kapjuk.

 7. Micsey Lászlóné 2020-06-09 at 11:22 - Válasz

  Nem szólok hozzá, mert nincs tapasztalatom ! Ennyi !!!

 8. Micsey Lászlóné 2020-06-09 at 11:29 - Válasz

  Ha Gyurcsány tényleg Pintér úrral egyeztetett, akkor semmi jóra nem számíthat Dunaújváros és lakói !!!!!!!

Szóljon hozzá email címmel!