A Jobbik alapszabályával ellentétes módon állítottak jelöltet Dunaújvárosban (is)

|2019-12-31T17:44:03+01:002019 december 31.|Nincs hozzászólás
Azért annak mégis van némi diszkrét bája, hogy Fejér megye 4-es számú választókörzetében Kálló Gergely, a Jobbik jelöltje összellenzéki támogatottsággal indul az időközi választáson, mivel a DK, az MSZP, a Momentum, az LMP, és a Párbeszéd is Kállót támogatja. Nem, most nem arra gondolok, hogy a Jobbik néhány éve még pontosan Gyurcsányék ellen alakult és hirdette nemzeti pártként magát, és azt sem hoznám fel, hogy a mostani nagy kebelbarát, az LMP hányszor is akarta még a parlamenten kívül látni az akkor még egyáltalán nem cukika Jobbik képviselőit, élükön Vona Gáborral, akinek gárdamellényes viseletét látva szinte önkívületi állapotba estek a balliberális oldal neves képviselői.

Bár elég bizarr leírni, de tény, hogy az önmagát nemzeti radikálisnak deklaráló Jobbik Magyarországért Mozgalom összefogott a kommunista utódpárttal- és más internacionalista szövetségeseivel és erre mégsem kellene fátylat borítani, mert azért mégis elgondolkodtató, hogy egy szívvel-lélekkel jobbikos szavazó miként is tud közösséget vállalni a szemkilövetős gittegylettel, de most fókuszáljunk egy sokkal pikánsabb és semmiként sem elhanyagolható részletre…A Jobbik összefogása az MSZP-vel és egyes liberális pártokkal az önkormányzati választásokon, valamint a további együttműködésük elvileg tilos lett volna, mert ellentétes a párt Alapszabályával. 

I. A párt 2018. április 28-án módosított Alapszabálya szerint:

A JOBBIK CÉLJA
2. § A párt Alapító Nyilatkozatában foglaltakkal megegyező meghatározások.”

A Jobbik 2003. október 24.-én elfogadott Alapító Nyilatkozata pedig ezt tartalmazza:

A Jobbik Magyarországért Mozgalom értékelvű, konzervatív, módszereiben radikális, nemzeti-keresztény párt. (…)A Jobbik Magyarországért Mozgalom előtt álló elsődleges feladat a kommunista utódpárt és a vele összeforrt szélsőséges liberálisok eltávolítása a politikai hatalomból.

A fentiek alapján a jelenleg is hatályos Alapszabály és az Alapító Nyilatkozat előírásai szerint tehát a Jobbik nem társulhat a kommunista utódpárttal, mert célja éppen az, hogy eltávolítsa a hatalomból.

Bármit a hatalomért

Csakhogy mindenki számára legyen világos az, hogy az MSZMP utódpártjával ölelkeznek Pintérék lelkesen, nem árt tudni, hogy az MSZP-t a kádári MSZMP (Magyar Szocialista Munkáspárt) XIV. kongresszusa hozta létre 1005 kongresszusi küldött szavazatával 1989. október 7-én. A Fővárosi bíróságra 1989. november 16-án beadott Bejegyzési kérelemben az szerepel, hogy

..kérjük a tisztelt Bíróságot, hogy a Magyar Szocialista Pártot a törvényes feltételek megtételére tekintettel- az MSZMP jogutódjaként – vegye nyilvántartásba.

Ez 1989.november 21-én megtörtént. Mindezekből következően a Jobbik 2019. évi önkormányzati választásokra az MSZP-vel közvetlenül, vagy másokkal együtt kötött bármilyen szintű szövetsége, valamint a további együttműködése ellentétes a párt Alapító Nyilatkozatával és az Alapszabályával. Kérdés, hogy ezt most miért is hagyták figyelmen kívül? És még valami: amennyiben ellentétes az Alapszabállyal, vajon érvényes – e a közös jelölt állítása?

Újvárosi Valóság, vezető képünkön Pintér Tamás látható azon a felvonuláson, ahol biztosította támogatásáról az Új Magyar Gárda Mozgalmat, forrás: youtoube

  •  
  •  
Szóljon hozzá Facebook profillal!

Szóljon hozzá email címmel!